Tør kød hurtigst op i varmt vand?

Nogle gange glemmer jeg at tage kød ud af fryseren i god tid. Så lægger jeg bøfferne i en skål med varmt vand, men er det en god løsning?

kød tø op

Kød og andre madvarer tør en anelse hurtigere op i varmt vand end i koldt. Alligevel er det en dårlig idé at tø mad op i varmt vand, fordi de slumrende bakterier på overfladen af maden kvikker gevaldigt op, når temperaturen kommer op på 20-30º C.

Det gælder både de almindelige forrådnelsesbakterier, som altid er til stede, og de mere sjældne bakterier, der kan fremkalde sygdomme.

Bakterierne kan nemlig formere sig, både på kødets overflade og i det vand, der ligger i emballagen. Det er med andre ord dårlig hygiejne at tø frostmad op i varmt vand.

Hvis man endelig vil tø frostmad op i vand, kan det anbefales at bruge rindende koldt vand. Men det er selvfølgelig en miljømæssig dårlig løsning. Det bedste er at lade kødet tø op i køleskabet eller i en mikrobølgeovn. I mikrobølgeovnen tager optøningen kun ganske få minutter, fordi hele madvaren tør op på én gang og ikke fra overfladen og ind mod midten.