Getty Images

3 overraskende konsekvenser ved global opvarmning

Temperaturen stiger og stiger på jordkloden, og varmen kan både gøre det umuligt for dig at tanke din bil, flyve på sommerferie og opholde dig i Golfstaterne uden at dø.

1. Fugtig hede truer mennesket på livet

© Getty Images

I landede omkring Den Persiske Golf er stigende temperaturer kombineret med en høj luftfugtighed begyndt at true livet i storbyer som Doha, Dubai og Abu Dhabi.

Når sved fordamper fra huden, tager det varme med sig, men en høj luftfugtighed gør den proces umulig. Hvis ikke huden kan holdes under 35 grader, vil kroppens kernetemperatur begynde at stige.

I 2015 udgav forskere fra MIT og Loyola University i USA en undersøgelse, der viste, at temperaturerne i området i løbet af dette århundrede kan nå det livsfarlige niveau.

2. Benzin fordamper på vej i tanken

© Alamy/All Over

I januar 2013 var det så varmt i den sydaustralske by Oodnadatta, at tankstationerne i byen måtte opgive at sælge benzin, fordi det fordampede, inden det nåede ned i tanken på bilerne.

Bilister måtte vente til om natten eller morgenen, før de igen kunne pumpe benzin i deres biler.

Varm luft tvinger passagerer af flyet

© Shutterstock

Varme på landingsbanen kan tvinge fly til at blive på jorden eller til at vende om og finde en anden lufthavn at lande i.

Varm luft er tyndere end kold og giver mindre opdrift. Når temperaturen kommer over 40 grader, kan piloterne blive tvunget til at gøre flyet lettere ved enten at sætte gods eller passagerer af.

I juni 2013 blev 15 passagerer i London City Airport bedt om at forlade flyet på grund af for høj varme.