Silverback Films/Altitude FIlms
Sir David Attenborough foran en ødelagt murstensmur med grafitti

Attenborough udstiller klodens tilstand – og viser os løsningerne

I en ny dokumentarfilm på Netflix retter Sir David Attenborough sit hidtil dybeste stød mod planetens hovedløse klimakurs. Fra kanten af sin egen livsbane udstikker det aldrende ikon dog også en håbefuld kurs for fremtiden.

“Mennesket har løbet verden over ende.”

Den verdensberømte filmskaber og naturformidler Sir David Attenborough lægger ikke fingre imellem i sin nye klimadokumentar på Netflix, A Life on Our Planet.

Filmen har premiere søndag den 4. oktober og kan ses som den 93-årige Attenboroughs sidste advarsel til menneskeheden: Uret tikker, og vi må handle NU for at redde vores planet fra kaos og massedød.

Se den dramatiske trailer for Attenboroughs nye film:

I en række tilbageblik spejler Attenborough sit liv med Jordens mangfoldige skabninger i en nutid, hvor den globale opvarmning accelerer, og biodiversiteten er på nippet af kollaps.

Den retrospektive stil er dramatisk og følelsesladet, som vi kender Attenborough fra BBC-kæmpesuccesserne Planet Earth og The Blue Planet, men denne gang er tilgangen også mere personlig og politisk.

Den britiske veteran nøjes ikke med at beskrive klodens sløje tilstand, han udstikker også retningen for, hvordan vi, og fremtidige generationer, skal løse klimakrisen og derved redde os selv som art.

"Hvis der er bare et flig af håb, har vi et ansvar for at gøre noget ved det,” udtaler Attenborough – og det er det, han forsøger i sin film.

Bliv klogere på klodens tilstand – og fremtidens løsninger

I Attenboroughs ånd har vi på redaktionen sammensat to temaer – ét om klodens faretruende klimakurs og ét om fremtidens grønne muligheder:

Så – lad dig ikke overvælde eller slå ud. En hær af videnskabsfolk kæmper i disse år for at knække koden til en grønnere fremtid. Og som Sir Attenborough siger:

“Vi er et unikt sted i vores historie. Aldrig før har vi haft så klar en bevidsthed om, hvad vi gør ved planeten, og aldrig før har vi haft så stor magt til at gøre noget ved det."