Selv hvis verdenssamfundet lykkes med at omstille transport, energi og industri til 100 procent vedvarende energi, vil det ikke være nok til at holde den globale temperaturstigning under 1,5 grader.
Udledningen af drivhusgasser fra vores landbrug og fødevareproduktion er så stor, at den alene kan skubbe os over den frygtede grænse. Sådan konkluderer forskere fra det engelske eliteuniversitet Oxford University i en undersøgelse.
Køer, traktorer og skovrydning koster CO2
I 2015 underskrev 196 lande Parisaftalen og forpligtede sig dermed til en fælles målsætning om at holde den globale temperaturstigning under 2 grader – og allerhelst under 1,5 grader.
Forskerne fra Oxford konkluderer, at det mest ambitiøse mål er umuligt, og at selv 2 grader kan være uden for rækkevidde, hvis de globale fødevaresystemer fortsætter som i dag. Det gælder, selv hvis vi stopper med at udlede al anden CO2 fra i morgen.