Hvilket dyr ligner du mest?

Sammenlign dine egne egenskaber med nogle lidt mere usædvanlige dyretyper dyr fra vidt forskellige dele af den globale fauna.

18. januar 2017

"Den russiske bjørn", "reptilhjernen", "frisk som en havørn" og "musestille" - sproget er fuldt af dyr, som vi bruger til at forklare verden omkring os og vores egen adfærd. Naturfolk som de nordamerikanske indianere knytter et dyretotem til en stamme eller en person, og verdens oprindelige religioner, myter og fabler er fulde af magiske dyr, der kan tale, snyde hinanden, hjælpe mennesker eller endda skabe universet.

Dyretyper bruges også ef moderne mennesker. Normalt sammenligner vi os selv med modige, kloge og stærke dyr som løven, uglen eller hesten og vores modstandere får de lidt mindre ærefulde betegnelser som rotter, snoge eller ulve.

Men der findes også dyr, som sjældent bruges i vores begrebsverden - måske fordi vi slet ikke kender dem så godt? Denne lille sjove test sammenligner dine personlige egenskaber med tre usædvanlige dyretyper. Tag testen og se, hvor meget du har tilfælles med dem.

GÅ TIL TEST


Underholdende og lærerig læsning for hele familien

Få 3 nr. af Illustreret Videnskab til 79,00. Klik her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.