Hvor mange skridt tager vi hver dag?

Er det nogen sinde blevet undersøgt, hvor mange skridt mennesker tager om dagen i gennemsnit?

© Photo by Ryoji Iwata on Unsplash

Både japanske og amerikanske forskere har forsøgt sig med at montere skridttællere på folk for at kortlægge deres færden.

Eksempelvis er Catrine Tudor-Locke fra Arizona State University nået frem til, at amerikanske mænd i gennemsnit går 7192 skridt om dagen, mens kvinderne er nede på 5210 skridt. Tallene menes dog at være lidt højere i Europa, hvor det er mere almindeligt at spadsere til daglig. Ikke overraskende viser Catrine Tudor-Lockes undersøgelse også, at overvægtige bevæger sig mindre, ligesom de fleste tager flere skridt på arbejdsdage end i weekenden. Denne og andre undersøgelser har i øvrigt ført til, at man i USA har sat fokus på bevægelse og nu anbefaler alle at gå mindst 10.000 skridt om dagen.

Kigger man på børnene, er billedet helt klart, at jo mindre de er, des flere skridt tager de. Både for mindre og større børn gælder det desuden, at drengene går – eller løber – mere end pigerne. De mange skridt bliver til en del i årets løb. Ifølge det britiske Office for National Statistics går vi i gennemsnit 305 kilometer om året – eller hvad der svarer til syv maratonløb. På et helt liv bliver det til 18.440 kilometer eller knap halvvejs rundt om Jorden.