Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kultur - Adfærd

Hvorfor klapper vi?

Hvorfra stammer skikken med at klappe i hænderne, når vi har oplevet en god præstation?

At klappe er en skik, der går så langt tilbage, at man ikke kan afgøre, hvor den stammer fra. Den romerske kejser Nero, der regerede fra 37 til 68 e.Kr., lod sig fx hylde af klapsalver, når han læste sine digte op. Men han snød nu og indkaldte professionelle klakører til at klappe for. Under alle omstændigheder er det en meget praktisk skik at give bifald til kende ved at klappe i hænderne. I stedet for at klappe kunne man forestille sig, at man hver især råbte, hvor begejstret man var. Men det ville bare resultere i en uforståelig larm, og man ville ikke så nemt kunne blive enige om at råbe i takt. At klappe giver derimod en umiddelbar oplevelse af fællesskab. Man kan gøre det i takt, og bifaldet udløses umiddelbart, når blot en enkelt begynder at klappe.

Læs også:

Adfærd

Gyserfilm kan skræmme livet af dig

11 minutter
rhesus monkeys
Adfærd

Adfærdspsykologi: Vi er født intolerante

2 minutter
Adfærd

Hvornår begyndte mennesket at sminke sig?

1 minut

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul