Kvinder bliver oftere afhængige af deres smartphones

Angst, depressioner og tvangstanker. En ny undersøgelse viser, at kvinder er i langt større fare for at blive afhængige af deres smartphones, end mænd er.

13. januar 2017 af Babak Arvanaghi

Facebook, Instagram, spil og surf. Vores telefoner i dag bliver brugt til en lang række andre ting, end at tale i.

Og på trods af alle de fordele, det teknologiske vidunder bringer med sig, følger også en del ulemper i smartphonens kølvand.

En af dem er smartphone-afhængighed, som kommer til udtryk ved symptomer som depression, angst, søvnløshed og tvangstanker.

Rammer kvinder oftest

En koreansk undersøgelse har kigget nærmere på denne afhængighed og konkluderer, at det især er kvinder, der er i fare for at blive ofre for lidelsen.

Undersøgelsen stemmer godt overens med tidligere undersøgelser som viser, at kvinder har et langt højere smartphone-forbrug end mænd.

Fx viser en amerikansk undersøgelse fra 2014 blandt 18-20-årige i Texas, at kvinder i gennemsnit bruger hele 10 timer på deres smartphone dagligt, mens mænd ’kun’ bruger 7 timer og 39 minutter.

[SoftwareInsider | Graphiq](https://www.graphiq.com/vlp/dzagiy855X)

Grafikken viser, hvad kønnene bruger mest tid på.

Kvinder elsker sociale medier

Den amerikanske undersøgelse viser desuden, at den tid kvinder bruger på deres smartphones, især bliver brugt på sociale medier som Facebook og Instagram.

Og ifølge en af forskerne bag undersøgelsen, er dette grunden til, at kvinder er i størst fare for at blive afhængige.

Et aktivt liv på sociale medier kræver nemlig mere arbejde og fylder mere i bevidstheden end fx spil og surf på nettet – to handlinger, som mænd bruger længere tid på end kvinder.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.