Hård rock gør dig glad

Stik mod forventningerne løfter heavy metal humøret og får vrede og indestængte aggressioner til at fordufte.

nyhed heavy metal

En australsk undersøgelse har vist, at man ved at lytte til 10 minutters hård rock kan slippe af med sin vrede og blive opløftet og inspirereret.

Resultater modbeviser tese

Forskere ved University of Queensland interviewede 39 rockelskende personer og bad dem genkalde episoder fra deres liv, hvor de følte vrede. For atter at få ro på deres følelser kunne testpersonerne bagefter vælge imellem at sidde 10 minutter i ro og rase ud eller høre heavy metal for fuld smadder.

Resultatet viste, at de personer, som hørte metal, blev lige så opløftede og afdæmpede, som personerne, der forholdt sig i ro. Dermed er den generelle tese om, at hård rock øger folks vrede direkte modbevist.

Læs også: Forskere programmere tinnitus væk

Metal eller Mozart?

Undersøgelsen har dog visse svagheder, da det kun var erklærede metal-elskere, som deltog i eksperimentet. Forskerne kan derfor ikke sige, om heavy metal også vil have en beroligende effekt på fx rasende Mozart-fans.

En tung rockkoncert med fx heavybandet Slipknot har et lydtryk på 110 decibel. Det er dog vand ved siden af havets mest støjende beboere.