omskæring

Hvorfor omskærer man drenge?

Hvad er egentlig baggrunden for omskæring af drenge? Tror man, at det har gavnlige virkninger?

Shutterstock / natushm

Omskæring af drenge sker ved at fjerne drengens forhud på penis helt eller delvist. Der kan være forskellige begrundelser for at gøre det. Nogle steder er om-skæringen en del af et religiøst ritual.

Rituel omskæring beskrives bl.a. i Det Gamle Testamente, hvor Abraham i sin pagt med Gud lover at omskære samtlige drengebørn, når de er otte dage gamle – de fleste jøder følger stadig væk denne skik. Også blandt muslimer er omskæring af drengebørn et udbredt fænomen, men alderen varierer dog i de forskellige lande lige fra spædbarnsstadiet til puberteten.

I andre kulturer mener man, at omskæring er hygiejnisk og forebygger kønssygdomme, fordi bakterier ikke ophober sig under forhuden. Det er også begrundelsen i USA, som er det vestlige land, hvor omskæring er mest udbredt. Her har den nyttige virkning dog været stærkt omdiskuteret de seneste år, især fordi en del operationer er gået galt.

I nogle af de gamle afrikanske kulturer anses forhuden for at være et kvindeligt element. Derfor er omskæringen ofte en del af en manddomsprøve.

Læs også:

English Colony
Sprog

Hvorfor er engelsk det mest talte sprog?

0 minutter
Egyptiske skrifttegn på kalksten - forløbere for alfabetet
Sprog

Spørg os - Hvor stammer rækkefølgen af bogstaverne fra?

0 minutter
Sport

Hvorfor får man så mærkelige point i tennis?

1 minut

Log ind

Fejl: Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
VisSkjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!