Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvornår blev pengene opfundet?

Ved man, hvem der opfandt penge? Og hvornår?

Shutterstock

De tidligste “penge” var naturalier som kvæg, perler og salt. Langt tilbage i historien har mennesker også brugt ædelmetaller som betalingsmiddel, og det var ud fra den tradition, at de første egentlige møntpenge blev skabt i Lydien i Lilleasien omkring 600 f.Kr. Mønterne var lavet af en naturligt forekommende legering af guld og sølv kaldet elektron.

Snart efter begyndte man dog også at lave mønter af rent guld, sølv og bronze. Helt præcist, hvem der fik ideen til at lave mønter, ved man ikke, men de bredte sig i de efterfølgende århundreder til hele Middelhavsområdet.

De første seddelpenge, der ikke havde værdi i sig selv, stammer fra Kina under Song-dynastiet 960-1279 e.Kr. Langt senere blev de første vestlige pengesedler udstedt. Det skete i Sverige i 1660’erne.

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul