Ny kalender kan gøre dig rigere
Vores kalender er et håbløst oldtidslevn, der hvert år koster os flere hundrede milliarder. To amerikanske forskere står nu klar med en helt ny kalender, som skal erstatte den gamle og gøre os alle sammen rigere.

Verden har ændret sig drastisk siden middelalderen, men kalenderen er stadig den samme.
Og nu har astrofysikeren Richard Henry og økonomen Steve Hanke analyseret tidsinddeleren og afsløret dens dyre hemmeligheder.
Vores kalender koster kassen
Fordi datoerne ikke falder på de samme ugedage hvert år, er arbejdsgivere nødt til at udtænke nye arbejdsplaner år efter år.
Skoleledere må fx kæmpe for at få den indviklede kabale af eksaminer, læseplaner og ferier til at gå op, og det koster både tid og penge.
Kalenderens kvartaler har desuden ikke den samme længde, og det gør det enormt kompliceret at lave regnskaber eller udregne renter på lån og afkast på obligationer.
Det fører til fejludregninger, som koster dyrt på alle niveauer af samfundet, viser de to amerikaneres analyser.
Ny kalender har kun 364 dage
Men nu har de to forskere en løsning på problemet. De har designet en ny kalender, hvor datoerne altid falder på de samme ugedage hvert år, og alle fire kvartaler har samme længde.
Den nye kalender har 364 dage, og fordi syv går op i tallet, vil året altid starte på den samme ugedag.
I stedet for en skuddag har kalenderen en skuduge hvert femte eller sjette år, og skudår vil derfor også være delelige med syv. Skudugen ligger efter december og får sin helt egen mini-måned, kaldet "Xtr".
Ifølge forskernes beregninger vil den nye kalender alene i USA føre til besparelser på over hundrede milliarder dollars hvert eneste år.