Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ny kalender
Kultur

Ny kalender kan gøre dig rigere

Vores kalender er et håbløst oldtidslevn, der hvert år koster os flere hundrede milliarder. To amerikanske forskere står nu klar med en helt ny kalender, som skal erstatte den gamle og gøre os alle sammen rigere.

Verden har ændret sig drastisk siden middelalderen, men kalenderen er stadig den samme.

Og nu har astrofysikeren Richard Henry og økonomen Steve Hanke analyseret tidsinddeleren og afsløret dens dyre hemmeligheder.

Vores kalender koster kassen

Fordi datoerne ikke falder på de samme ugedage hvert år, er arbejdsgivere nødt til at udtænke nye arbejdsplaner år efter år.

Skoleledere må fx kæmpe for at få den indviklede kabale af eksaminer, læseplaner og ferier til at gå op, og det koster både tid og penge.

Kalenderens kvartaler har desuden ikke den samme længde, og det gør det enormt kompliceret at lave regnskaber eller udregne renter på lån og afkast på obligationer.

Det fører til fejludregninger, som koster dyrt på alle niveauer af samfundet, viser de to amerikaneres analyser.

Ny kalender har kun 364 dage

Men nu har de to forskere en løsning på problemet. De har designet en ny kalender, hvor datoerne altid falder på de samme ugedage hvert år, og alle fire kvartaler har samme længde.

Den nye kalender har 364 dage, og fordi syv går op i tallet, vil året altid starte på den samme ugedag.

I stedet for en skuddag har kalenderen en skuduge hvert femte eller sjette år, og skudår vil derfor også være delelige med syv. Skudugen ligger efter december og får sin helt egen mini-måned, kaldet "Xtr".

Ifølge forskernes beregninger vil den nye kalender alene i USA føre til besparelser på over hundrede milliarder dollars hvert eneste år.

Læs også:

Hjernen

Opgradér din hjerne: Sådan bliver du bedre til tal

16 minutter
Fødevarer

Fup eller fakta: Er lightsodavand sundere?

4 minutter
Naturkatastrofer

Forskere opklarer 100 år gammelt meteor-mysterium

3 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul