Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Den hellige gral

Bæger fra nadveren opsamlede Jesu blod.

Shutterstock

Hvad er historien?

Den hellige gral figurerer ikke i Bibelen, men optræder først i middelalderlige skrifter. Ifølge disse skrifter er gralen et bæger, som stod under Jesu kors og opsamlede hans blod. Nogle steder er gralen det samme bæger, som Jesus bød vin rundt i under den sidste nadver.

Den blev derfor kaldt den hellige gral – san gral, som senere blev til sang real (det kongelige blod). Ifølge nyere gral-historier som Da Vinci Mysteriet er gralen ikke en genstand, men de efterkommere, som Jesus fik med Maria Magdalene.

Hvor har vi ledt?

Gralen er især blevet eftersøgt flere steder i England – blandt andet Glastonbury Tor og Roslin Castle. Der har dog også været forsøg på at lokalisere den så forskellige steder som Istanbul, Genova, Valencia og USA.

Chance for at gøre fundet

Det er meget tvivlsomt, om den hellige gral virkelig har eksisteret, specielt fordi den første beskrivelse er fra 600-tallet. Og hvis den har, er det ikke troligt, at den har overlevet til i dag.

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul