Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kultur - Religion

Fandtes Babelstårnet i virkeligheden?

Jeg har hørt om Babelstårnet, der skulle nå helt op i himlen, men hvad var det for et tårn, og fandtes det i virkeligheden?

I 1. Mosebogs kap. 11 fortælles det, at hele menneskeheden talte samme sprog, da de slog sig ned i Sinear (Mesopotamien), hvor de gik i gang med at bygge en by og et tårn, der skulle nå helt op i himlen. Det blev de imidlertid ikke færdige med, for Gud stak en kæp i hjulet, da han syntes, menneskene var blevet lidt for kække. Han spredte dem ud over hele Jorden og lod dem tale forskellige sprog, så de ikke længere forstod hinanden. Herefter hed stedet Babel, der på hebraisk betyder forvirring. Men det ord har faktisk ikke noget med navnet Babylon at gøre – det sidste er den græske udgave af det akkadiske ord babili, der betyder “gudernes port”. Det tårn, der omtales i 1. Mosebog, er sandsynligvis en ziggurat – en slags trinpyramide af brændte lersten med et tempel på toppen. I Mesopotamien (det nuværende Irak) er der spor af ziggurater tilbage til 4000 f.Kr. Der fandtes også en ziggurat ved navn Etemenanki i Babylon. Tårnet nævnes første gang i en indskrift fra 680 f.Kr., men det er langt ældre og kan faktisk godt have givet inspiration til historien om Babelstårnet.

Læs også:

Religion

Hvorfor går de muslimske kvinder med slør?

0 minutter
Religion

Hvorfor er der billedforbud i jødedom og islam?

0 minutter
Dancing dervish
Religion

Hvilken religion har sufier?

0 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul