Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Dancing dervish
Kultur - Religion

Har sufier samme religion som andre muslimer?

Sufier interesserer sig hverken for penge eller magt. De er muslimer og forsøger at komme så tæt på gud som muligt.

Sufier er en type muslimer, der findes inden for både sunni- og shia-islam. De bruger deres liv på at komme så tæt på gud som muligt og er hverken interesserede i penge eller magt.

Ordet sufi kommer af det arabiske ord for uld og henviser til sufiernes grove, fattige ulddragt. Mange af dem ejer næsten intet, og en del lever i klostre, der er ledet af sufimestre, hvorfra de går rundt og tigger på samme måde som tiggermunke.

Flere sufier er berømte for deres digte og musik, der begge er metoder, der fører dem nærmere på Gud. Sufier kan også nærme sig Gud ved at undgå mad og drikke i længere tid eller ved at læse højt af Koranen, til de kommer i en tilstand af ekstase. Samme tilstand kan desuden opnås ved at danse rundt og rundt til musik. Nogle tyrkiske sufier er berømte for deres dans, hvor de nærmest ligner snurretoppe. De bliver kaldt de dansende dervisher.

Når en kendt sufimester dør, besøger hans tilhængere ofte graven for at få del i hans kraft. Mange islamiske teologer regner dog dette for en form for helgendyrkelse og blasfemi, som især ortodokse muslimer misbilliger

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul