Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kultur - Religion

Hvorfor går de muslimske kvinder med slør?

Jeg har hørt, at Koranen slet ikke kræver, at kvinderne skal gå med slør. Hvorfor gør de det så?

Det er rigtigt, at der ikke er et direkte påbud om slør i Koranen. Den tekst, der ofte tages til indtægt for sløret, er Koranens sura 24, vers 31, som påbyder muslimske kvinder “at sænke blikket, være anstændige, at tildække deres bryst og ikke fremvise deres ynder for fremmede.” I sura 33, vers 59, rådes kvinder ligeledes til “at trække deres kapper omkring sig, når de går ud”. Selve traditionen med slør inden for islam er yngre end religionen. Men længe før islams opståen fandtes traditionen bl.a. i Syrien og i Mesopotamien – det nuværende Irak. I et kodeks fra omkring 1100 f.Kr. fremgår det, at gifte kvinder og anstændige døtre skulle bære slør udendørs. Hidjab, der er en islamisk fællesbetegnelse for skel, forhæng eller slør, blev i løbet af 1900-tallet et omdiskuteret emne i mange islamiske samfund. I Egypten opstod en feministisk bevægelse, der fik mange kvinder til selv at forkaste sløret, mens vestligt orienterede regenter i henholdsvis Iran og Tyrkiet simpelt hen forbød kvinder at bære slør, som de mente var et tegn på tilbageståenhed.

Læs også:

Religion

Fandtes Babelstårnet i virkeligheden?

0 minutter
Svinekød
Religion

Hvorfor spiser muslimer ikke svinekød?

2 minutter
Religion

Hvorfor er der billedforbud i jødedom og islam?

0 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul