Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kultur - Sport

Hvor højt flyver en skihopper?

Hvor højt op kommer en skihopper, og hvordan kan han flyve så langt?

Selv om det måske ikke ser sådan ud på tv-billeder, svæver en skihopper normalt kun fem-otte meter over bakken. På en 90-meter-bakke – det vil sige en bakke, der flader ud efter 90 meter – er hastigheden ved afsættet omkring 90 km/t. Denne hastighed varierer ganske lidt fra hopper til hopper. Det lange svæv opnår man gennem en kombination af springerens fysik, dragtens design og den rette springteknik. Den optimale springer er høj og bred, men meget let. Disse modstridende idealer har i øvrigt gjort spiseforstyrrelser udbredt i skihopverdenen. Dragten fungerer som en slags faldskærm, der sammen med den korrekte kropsholdning giver hopperen det længst mulige svæv. Af og til oplever man, at en hopper flyver “for langt”, så han kommer ud på det flade stykke. Det svarer nærmest til at falde de fem-otte meter ned, som han er over bakken. Stævnejuryen kan regulere, hvor lange hoppene skal være, ved at ændre det sted, hopperne starter fra.

Læs også:

Sport

7 anderledes ideer til vinterferien

7 minutter
Strøm fodbold
Sport

Fodboldspillere piner sig selv med strøm

0 minutter
blodsmag i munden
Sport

OL 2012 Hvorfor får man blodsmag i munden?

2 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul