Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Har magnetarmbånd nogen virkning?

Mange er sikre på, at magnetarmbånd virker mod gigt. Men findes der nogen videnskabelig dokumentation for det?

En ny britisk undersøgelse fra Peninsula Medical School viser, at magnetarmbånd faktisk lindrer smerter hos mennesker med slidgigt. I et blindforsøg oplevede en gruppe patienter med slidgigt i hoften eller knæene en smertelindring, der var betydeligt større end hos en kontrolgruppe, som havde gået med et snydearmbånd. Forskerne konkluderer, at armbåndet virker, men de ved ikke hvorfor.

Måske skyldes det en særlig magnetisk kraft, eller måske er der blot tale om en placeboeffekt. Selv om magnetarmbåndene tilsyneladende har en gavnlig effekt, understreger de britiske forskere, at der stadig er mange ubesvarede spørgsmål. For eksempel ved man ikke, hvilken magnetstyrke der er den bedste, eller hvor ofte man skal gå med armbåndene for at opnå lindring. Derfor efterlyser forskerne flere og større forsøg, før de endegyldigt vil anbefale folk at investere i et magnetarmbånd.

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul