Det danske Statens Serum Institut (SSI) har netop offentliggjort den mest omfattende undersøgelse af sammenhængen mellem MFR-vaccinen og autisme nogensinde. Og konklusionen er krystalklar: Der er absolut ingen påviselig sammenhæng mellem vaccinationen og autisme.
Det danske forskerhold baserer deres resultater på undersøgelser af hele 657.461 børn, fulgt gennem 13 år fra 2000 til 2013.
Af de i alt 657.461 børn fik 6.517 børn i løbet af undersøgelsens forløb diagnosticeret autisme, og diagnoserne var forholdsmæssigt ligeligt fordelt mellem børn, der havde modtaget MFR-vaccinen, og børn som ikke var blevet vaccineret.
”Autisme forekom lige hyppigt iblandt de børn, der var blevet MFR-vaccineret, og de i alt 31.619 børn, der ikke var. Derfor må vi konkludere, at MFR-vaccinen ikke giver øget risiko for at udvikle autisme,” siger seniorforsker Anders Hviid fra SSI.
WHO har placeret de såkaldte anti-vaxxere på listen over de 10 største trusler mod menneskeheden i 2019 www.who.int/emergencies/ten-threats-to-global-health-in-2019
Svindel skabte frygt
Den fejlagtige kobling mellem MFR-vaccinen og autisme skyldes ét enkelt engelsk forskningsprojekt fra 1998, hvor 12 børn blev undersøgt af et hold med den britiske læge Andrew Wakefield i spidsen.
Siden er hans forskning blevet tilbagevist, og undersøgelse efter undersøgelse har modbevist, at der er en sammenhæng mellem vaccinen og autisme.
De netop offentliggjort resultater fra Statens Serum Institut er da heller ikke enestående.
Faktisk kunne Statens Serum Institut allerede i 2002 offentliggøre resultaterne af et stort studie af 537.303 børn, som konkluderede præcis det samme: Der er ingen påviselig sammenhæng mellem MFR-vaccinen og autisme-diagnoser.
Alligevel har frygten for autisme i stigende grad bidt sig fast i store dele af den vestlige verden - ikke mindst drevet frem af kendte mediepersoner på de sociale medier.
Konsekvensen har blandt andet været, at antallet af mæslingetilfælde i Europa tredoblet inden for det seneste år.
Derfor må vi konkludere, at MFR-vaccinen ikke giver øget risiko for at udvikle autisme Seniorforsker Anders Hviid, SSI