Verdens dyreste dråber

Væsker kan have enestående virkninger, der gør dem ekstremt værdifulde. Skorpionens gift indeholder fx sjældne stoffer, der kan behandle kræft. LSD er en anden kostbar væske, der er efterspurgt for sin psykedeliske virkning. Læs mere i vores liste.

VÆSKER topbillede

Dyre væsker 1: Skorpiongift

? Pris per liter: Ca. 68 millioner kroner

Hver gang skorpionen stikker brodden i et bytte, udskiller den gift til en værdi af 100 kr. Det er prisen for de 1,5 milliontedele liter gift, der er i et enkelt stik.

Med en markedspris på knap 68 mio. kr. literen er skorpiongift verdens dyreste væske. Den høje pris skyldes, at giften indeholder en række stoffer, der anvendes til medicinske formål. Nogle af dem kan fx bruges til at behandle og diagnosticere sklerose og kræft.

Tilsyneladende kan giften også give en rus og være vanedannende. Unge i Indien lader sig stikke med vilje, og skorpionhandlere tjener penge på at sælge et stik med de dyreste dråber i verden.

Dyre væsker 2: Kobragift

? Pris per liter: Ca. 267.000 kroner.

Et bid af den thailandske kobra lammer dine åndedrætsmuskler, så du dør af iltmangel. Den farlige gift koster en formue, fordi den indeholder stoffer, der lindrer smerter hos patienter med kræft og leddegigt.

Slangerne opdrættes på store farme, og produktion af omkring et kilo gift kræver 10.000 kobraer, der “malkes” jævnligt i løbet af en periode på fire-seks uger.

Dyre væsker 3: LSD

? Pris per liter: Ca. 215.000 kroner

LSD (lysergsyrediethylamid) er et populært rusmiddel, der forstærker og forvrænger sanserne. Stoffet blev udviklet af den schweiziske kemiker Albert Hofmann, der testede det på sig selv og beskrev de psykedeliske virkninger.

Indtil stoffet blev forbudt i 1960’erne, blev det markedsført som et middel mod flere psykiatriske lidelser. Stoffet har imidlertid ingen kendt medicinsk virkning og kan tværtimod udløse længerevarende psykoser.

Se prisen på 7 andre kostbare væsker

Få hele top 10'en over verdens dyreste væsker og se blandt andet, hvor PRINTERBLÆK ligger på listen: