Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Psoriasis

Vidundermiddel kurerer psoriasis

Over 200 millioner lider af hudsygdommen psoriasis, og indtil nu har det ikke været muligt at kurere den. Det gør et nyt lægemiddel op med.

Grimme røde udslæt og hud, der drysser af kroppen. Over 200 millioner mennesker lider af den autoimmune hudsygdom psoriasis.

Blandt de ramte er psoriasis ofte forbundet med pinlighed og nedsat livskvalitet, men sygdommen kan også føre til depressioner, hjertesygdomme og diabetes.

Sygdommen, som er kronisk, kan holdes nede, men indtil for nylig har det ikke været muligt at kurere de syge mennesker. Det gør en ny kur imidlertid op med.

80 procent bliver raske

Psoriasis skyldes, at hvide blodlegemer angriber hudcellerne i et bestemt område. Det får hudcellerne til at dele sig langt hurtigere end normalt, hvilket munder ud i overskydende hud og udslæt.

Det nye lægemiddel, som har fået navnet ixekizumab, standser de hvide blodlegemers angreb på hudcellerne.

Kuren, som skal sprøjtes ind en gang om ugen, har i kliniske forsøg på mennesker vist sig at være meget effektiv: Omkring 80 procent af forsøgspersonerne er blevet kureret for lidelsen.

Kommer snart til Europa

De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har allerede godkendt stoffet, som netop har ramt det amerikanske marked under navnet Taltz.

I Europa er midlet også på vej til at gøre sit indtog. Briterne har netop godkendt det og fik mulighed for at købe det fra den 1. juli.

Der er dog også et par bivirkninger forbundet med kuren: færre hvide blodlegemer, svampeinfektioner og inflammatoriske tarmsygdomme.

Læs også:

Lægemidler

Nu skal længeventet malaria-vaccine redde liv

3 minutter
Vacciner fører ikke til autisme
Lægemidler

Massiv undersøgelse: Vaccine giver IKKE autisme

2 minutter
Lægemidler

Cannabis bruges til behandling af disse 4 alvorlige sygdomme

3 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

passowrd_reset.form.email_help
Ugyldig e-mailadresse

Indtast kode

Vi har sendt en email til med en kode
Fejl: Indsæt kode

Ny adgangskode

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul