Intelligent bandage overvåger din skade døgnet rundt

Den intelligente bandage skal nu gøre det nemmere for din læge at holde styr på fx betændelse og sårheling under forbindingen – uden at du skal på hospitalet og tjekkes.

Det kan være svært at vide, hvordan det står til derinde. Men nu er en smart løsning på vej.

© Shutterstock

Sveden pibler frem under gazen, og en voldsom kløe giver dig lyst til at bearbejde armen med en rive. Mon alt er, som det skal være?

En bandage udstyret med nano-sensorer skal nu aflive uvisheden.

Bandagen, der nu er under udvikling ved Swansea Universitet i Wales, overvåger din hud og giver lægen mulighed for at tjekke for fx sårbetændelse i real-time – uden at du behøver åbne og skifte forbindingen.

3D-printet bandage får 5G-netværk

Forskerne vil 3D-printe forbindingen, så de kan udstyre den med mikroskopiske nano-sensorer, der kan sende informationer om aktivitetsniveau og sårheling direkte til lægen.

Det ultrahurtige 5G-netværk skal stå for en konstant og trådløs dataoverførsel.

Sladrebandage sikrer skræddersyet behandling

Teknologien vil gøre det muligt at skræddersy behandlingen fra patient til patient, for ofte er der stor forskel på, hvor godt og hurtigt patienter kommer sig efter fx et åbent brud eller en operation.

”Fremtiden byder på en verden, hvor der er mulighed for at tilpasse behandlingen fuldstændig til individet og livsstilen,” siger Marc Clement, der står bag projektet og er leder af forskningscenteret Institute of Life Science ved Swansea Universitet, til BBC.

Den intelligente bandage skal testes indenfor de næste 12 måneder.