Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Medicin - Medicinsk teknologi

Læger omdanner penis til en følsom skede

Ved at genbruge penis, når skeden bliver skabt, sørger lægerne for, at den følelsesmæssige motorvej mellem underlivet og ­hjernens erotiske center forbliver åben. Den transseksuelle kan derfor gennemføre et seksuelt stimulerende samleje.

Pungen åbnes og testiklerne fjernes:

Pungen skæres op med et snit fra roden af penis og lige ned. Sædlederne klippes over, og begge testikler fjernes. Fra den oprindelige pung er der nu kun to hudlommer tilbage, og de bevares.

Penis deles op og svulmelegemer kasseres:

Med et snit løsner lægen forhuden fra glans og trækker den sammen med resten af huden om penis ned mod roden, så de indre dele er blotlagt.

Glansen skæres fri af de to svulmelegemer og urinrøret og bevarer sin følsomhed, fordi den stadig er fastgjort til nervebundtet. Urinrøret, nervebundtet og glansen trækkes ned gennem huden, mens svulmelegemerne kasseres.

Ny klitoris og urinrørsåbning skabes:

Over roden laver lægen to huller i huden til den kommende klitoris og urinrørsåbning. Klitoris dannes ved at skære glansen til og stikke den gennem det øverste hul.

Urinrøret bliver ført ud gennem det nederste hul og klippes op. Det nederste hul bliver til urinrørsåbningen, mens det opklippede urinrør foldes. Huden fra penis klippes op og sættes sammen med urinrøret, så diameteren øges.

Den nye vagina fuldendes med kønslæber:

Den udvidede forhud bliver vendt på vrangen ved at skubbe den ind i bughulen gennem hullet, hvor penis før sad. Den danner den nye skede, mens hullet ind til den bliver til skedeåbningen.

Skeden bliver syet fast til korsbenet, så den placerer sig naturligt i bækkenhulen. Hudlommerne fra pungen bliver foldet, så de ligner både de indre og de ydre kønslæber, og sys fast.

Se en simuleret operation:

Læs også:

Medicinsk teknologi

Elektroder i hjernen læser dine tanker

6 minutter
Medicinsk teknologi

FRA ARKIVERNE: Hjertepatienter havde ikke en chance før 1953

4 minutter
Medicinsk teknologi

FRA ARKIVERNE: Slut på patienters smertehelvede

3 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul