Shutterstock

Ny slankepille forvandler sig til ballon i maven

En pille, der forvandles til en ballon nede i mavesækken og efterfølgende nedbryder sig selv. Det er tanken bag en ny opfindelse fra Nanyang Technological University i Singapore. Ifølge forskerne kan opfindelsen få kiloene til at rasle af i løbet af få uger.

Slug en enkelt pille, og fortsæt med at leve, som du gør – bare med den forskel, at du kun skal spise meget lidt for at blive mæt. På få uger vil du se, at de overflødige kilo begynder at rasle af kroppen.

Det er idéen bag en ny pille, som er udviklet af forskere fra Nanyang Technological University i Singapore.

Pillen har fået navnet EndoPil, og den indeholder en ballon af plast, som blæses op nede i mavesækken.

En ny pille indeholder en ballon, som blæses op i mavesækken og giver en følelse af mæthed.

© NTU SINGAPORE

CO2 blæser ballonen op

Når nerverne omkring mavesækken oplever, at den er fyldt, sender de signaler om mæthed til hjernen.

Ballonen udløses udefra ved hjælp af en håndholdt magnet, som trækkes hen over maveskindet. Magneten åbner en ventil i pillen, så en syre og et salt bliver blandet og går i forbindelse med hinanden.

Den kemiske reaktion producerer CO2, som blæser ballonen op. På den måde er EndoPil en lettere og skånsommere behandling mod overvægt end de balloner, som bruges i dag.

De indsættes i mavesækken ved en operation, og det kræver endnu en operation, når de skal fjernes igen.

Pille nedbryder sig selv

Forskerne bag EndoPil arbejder nu på at forbedre den, så ballonen efter en periode selv lukker luften ud igen. Samtidig vil de forsøge at lave den i et bionedbrydeligt materiale, så den forsvinder af sig selv, når den har løst sin opgave i maven.

Forskerne har afprøvet en prototype af pillen i maven på en gris. Pillen var tre cm lang og en cm bred, og ballonen blev blæst op til at fylde 120 milliliter.

Grisen tabte sig 1,5 kg i løbet af en uge, mens en kontrolgruppe på fem grise tog på i vægt.