Immunterapi lærer kroppen at angribe og kurere kræft
Behandling med såkaldt immunterapi har vist sig at være et effektivt våben mod kræft. Kroppens immunforsvar rustes til at angribe kræftcellerne, og på bare få uger forsvinder store svulster sporløst.

En række nye stoffer – kendt under samlebetegnelsen immunterapi – pibler frem på hospitalernes medicinhylder. Medicinen styrker patientens immunforsvar, så kroppen selv kan dræbe kræftsvulster.
Og nu har to af forskerne bag behandlingen fået den prestigefyldte nobelpris.
Allerede nu har læger kureret patienter med bl.a. kræft i blodet med de nye, smarte behandlingsformer – og i et eksempel forsvandt en centimeterstor svulst af modermærkekræft på få uger.
Immunterapi giver kroppen en hånd
Immunterapi retter sig, i modsætning til kemoterapi og stråling, ikke mod kræftcellerne. I stedet stimulerer behandlingen immunforsvaret, så kroppen selv kan bekæmpe kræftcellerne.
Immunforsvaret burde i teorien kunne dræbe kræftceller uden hjælp, ligesom det gør med fjendtlige bakterier og virusser.
Men kræftceller er meget svære at få bugt med, fordi de beskytter sig mod angreb fra immunforsvaret på flere måder. Immunterapi afvæbner kræftcellerne, så kroppens soldater igen kan dræbe dem effektivt.