Shutterstock
Fobia

10 usædvanlige fobier

Der findes mennesker, som lider af frygt for blomster, klovne eller lugte. Læs om ti anderledes fobier her.

En fobi er en irrational frygt for en bestemt ting eller situation, der kan være så alvorlig, at en persons liv totalt bliver underlagt denne frygt.

De fleste kender frygten for mørke, edderkopper, højder eller indelukkede rum, men man kan også blive bange for mange andre ting. Her er et lille udvalg.

Aichmofobi: Frygten for skarpe og spidse genstande. Folk som lider af det i ekstrem grad kan endda være bange for en pegende finger.

Agyrofobi: Frygten for at krydse en vej. Den har intet med trafik at gøre, idet en tom vej virker lige så skræmmende.

Anthofobi: Frygten for blomster. En lidelse der kan gøre det meget svært for folk at bevæge sig uden for deres bolig.

Charophobi: Frygten for at danse. Mange mennesker bryder sig ikke om at danse, men her taler vi om en frygt, der kan gøre folk syge.

Coulrofobi: Frygten for klovne. Og det drejer sig ikke kun om onde klovne, der jo skal være skræmmende, men også ganske almindelige klovne.

Nomofobi: Frygten for at være uden mobiltelefon-kontakt. Det er en af de nyeste beskrevne fobier. Den kan være så udtalt, at folk aldrig slukker deres mobiltelefon og tager den med sig overalt.

Osmofobi: Frygten for lugte. Denne lidelse kan være begrænset til en enkelt bestemt lugt, eller alle former for stærkt lugtende ting.

Phobofobi: Frygten for fobier. Man kan også blive så bange for at blive bange for et eller andet, at det i sig selv bliver et problem.

Spectrofobi: Frygten for spejle og sit eget spejlbillede. Det er en sjælden lidelse, men opfattes som en ekstrem frygt for at erkende hvem man er.

Tetrafobi: Frygten for tallet 4. Denne fobi er specielt udbredt i mange asiatiske lande, hvor ordene for 4 og død ofte ligner hinanden meget.