Shutterstock
Mand har svedpletter under armene

6 ting der gør dig uattraktiv ifølge videnskaben

Kropssprog, hormoner og lugt. Ifølge videnskaben er der mange ting at tænke på, hvis du vil undgå at virke frastødende på andre mennesker.

1. Hold din sengetid

Ordet ’skønhedssøvn’ er slet ikke så fjollet endda.

For lidt af det kan ligefrem frastøde andre mennesker.

Det konkluderer en undersøgelse fra 2010, hvor personer, der ikke havde sovet i 31 timer, blev opfattet som mindre attraktive, mindre sunde og mere triste af en gruppe forsøgsdeltagere.

2. Tænk over dit kropssprog

Det kan være en god idé at skæve ned over din krop fra tid til anden.

Tilbagetrukket kropssprog som korslagte arme, og fremadskudte skuldre kan nemlig få dig til at virke mindre attraktiv.

Det viser en undersøgelse fra 2016, hvor personer med et åbent kropssprog på deres profilbillede, havde langt mere succes på dating-sider, end personer med et lukket kropssprog.

Særligt udstrakte hænder, eller arme, der peger op i luften som et ’V’, ser ud til at virke som en magnet i dating-terrænet

3. Træk vejret

© Shutterstock

Stress er ikke blot farligt for dit helbred, det kan også snyde dig fra at tiltrække den eneste ene.

En undersøgelse fra 2013 viser, at kvinder med et højt niveau af stress-hormonet kortisol virker langt mindre attraktive for heteroseksuelle mænd.

4. Pas på med gebisset

Smil er den korteste vej mellem to mennesker, lyder et ordsprog.

Men ikke hvis du spørger videnskaben.

I en stor undersøgelse fra 2011 adspurgte forskere mere end 1000 personer, hvor tiltrækkende de fandt personer, der optrådte på en række billeder.

Og her stod det klart, at kvinder føler sig mindre tiltrukket af mænd, der smiler meget, og mere tiltrukket af mænd, der udstråler stolthed.

På den anden side føler mænd sig mere tiltrukket af kvinder, der smiler meget, og mindre tiltrukket af kvinder, der ser stolte ud.

5. Hold igen med onkel-vittighederne

© Shutterstock

Halvlunkne onkel-vittigheder skal nok pakkes langt væk under gulvtæppet, næste gang du sidder i stearinlysets skær og vil imponere en date.

En undersøgelse fra 2009 viser, at dårlig, eller slet ingen, humor får dig til at virke mindre attraktiv. Og køn spiller ingen rolle.

6. Giv dine armhuler et tjek-op

Mand har svedpletter under armene
© Shutterstock

Det siger sig selv, at en harsk og tåre-fremkaldende dunst fra dine armhuler ikke nødvendigvis får potentielle partnere til at stå i kø.

Men vidste du også, at du helst ikke skal lugte for bekendt? Vi mennesker søger partnere, der hverken er for forskellige fra os selv rent genetisk eller for ens.

Og den beslutning træffes underbevidst ud fra vores kropslugt.