Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Mennesket - Aldring

Bliver kvinder mere rynkede end mænd?

Jeg synes, at ældre kvinder ofte har flere rynker end jævnaldrende mænd. Er der forskel på mænds og kvinders hud?

Svaret på, om kvinder bliver mere rynkede end mænd, er både ja og nej. Ja, fordi kvinder fra naturens side rent faktisk har “dårligere kort på hånden”, når det gælder aldersforandringer af huden. Nej, fordi kvinder generelt er bedre til at beskytte deres hud mod de ydre påvirkninger, som medfører de dybe rynker. De ganske fine rynker, som ses over hele hudoverfladen, er generelle aldersændringer, mens de dybe markerede rynker skyldes ydre påvirkninger: vind, vejr, luftforurening, solbadning og tobaksrygning, altså noget man kan beskytte sig imod. Efter kvindens overgangsaldere falder hormonproduktionen, og det har betydning for dannelsen af rynker. Hendes hud er ikke længere så fast og elastisk, som dengang hormonproduktionen var på toppen. Dertil kommer, at der rent faktisk er forskel på mænds og kvinders hud. Fibrene i kvindens bindevæv løber næsten parallelt, mens vævet i mandens hud løber mere på kryds og tværs og derfor er mere stabilt. Årsagen er, at kvindens hud skal kunne udvide sig, hvis hun bliver gravid. Der skal være plads til, at barnet kan vokse, brysterne skal kunne rumme de aktive mælkekirtler, og der må gerne være mulighed for ekstra fedtdepoter, som kvinden kan tære på, når hun ammer. Det betyder, at kvindens hud som udgangspunkt lettere bliver slap med alderen, men det er ikke ensbetydende med, at hun får flere rynker end manden. Det afgørende er, hvor godt man passer på huden, og her har kvinderne altså et forspring. De fleste kvinder har nemlig i modsætning til flertallet af mænd været langt flittigere til at bruge beskyttende fugtigheds- og solcremer.

Læs også:

Aldring

Giver lys hud flere rynker?

0 minutter
Aldring

Ny opdagelse: Gråt hår KAN FAKTISK genvinde sin farve

4 minutter
Aldring

NØRDEZONEN: Aldring

0 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul