Shutterstock

Derfor har du ikke succes på Tinder

Du er hverken grim eller uinteressant - hvis du selv skal sige det - men alligevel er det op ad bakke at lande en date. Forskere har et godt bud på en simpel forklaring.

Tinder er med sine svimlende 75 millioner aktive brugere hver måned langt den mest populære datingapp i verden.

Men den danner ikke kun grobund for succeser på datingmarkedet. Tværtimod kender mange nok til skuffelsen ved forgæves at swipe løs uden at lande et match.

Ifølge forskere fra Stanford Universitet er forklaringen i nogle tilfælde såre simpel.

Mange brugere er nemlig slet ikke interesserede i at skulle på date.

Faktisk udtrykte halvdelen af de adspurgte Tinder-brugere i forskernes undersøgelse, at de ikke havde nogen interesse i at mødes offline. Det fremgår af resultaterne, der er offentliggjort i tidsskriftet Cyberpsychology Behavior and Social Networking.

Desuden var næsten to tredjedele enten gift eller allerede i et fast forhold.

Forskerne fra Stanford samarbejdede med kolleger fra Frankrig og Schweiz om undersøgelsen, der omfatter 1387 engelsktalende Tinder-brugere mellem 17 og 84 år.

Deltagerne besvarede et online-spørgeskema for at kaste lys over en række aspekter, bl.a. deres motivation for at bruge datingapp’en, antallet af matches - og antallet af reelle dates, de havde været på.

Brugere søger ikke romantik

Besvarelserne peger ifølge forskerne på, at datingapps efterhånden ser ud til at fungere som andre sociale medieplatforme: Jagten på kærlighed og flirt er trådt i baggrunden til fordel for at få opfyldt mere generelle behov for social kontakt, underholdning og distraktion.

De primære motiver bag folks brug af app’en var således underholdning, distraktion og jagten på et selvværdsboost.

I gennemsnit vurderede deltagerne i undersøgelsen deres overordnede tilfredshed med Tinder til 2,39 på en 4-punktsskala. De offline-dates, app'en kastede af sig, scorede en gennemsnitlig tilfredshed på 3,05 på en 5-punktsskala.

Samtidig kunne forskerne se, at de mest tilfredse brugere generelt også var dem, der brugte Tinder efter hensigten: nemlig for at finde kærlighed eller mødes med en potentiel flirt.

Når det kom til at date folk fra Tinder i den virkelige verden, var de ældre brugere mest tilfredse med deres oplevelser.

Måske fordi ældre, der ikke er vokset op med datingapps, er mere forsigtige og har en tendens til at være mere selektive i deres matches, lyder forskernes bud.