Shutterstock

Disse fire træk gør dig til den perfekte partner ifølge forskerne

Hvis du ser glasset som halv fyldt, er du godt på vej, hvis du gerne vil være dit partners drøm.

Fra Shakespeares sonetter til swipes på moderne dating-apps - menneskeheden har længe forsøgt at afkode den hemmelige formel, der definerer den ideelle romantiske ledsager.

For hvad gør en person til det perfekte match, som vi kan opbygge en varig og tilfredsstillende kærlighedshistorie med?

Det er et spørgsmål, der har drevet digtere, filosoffer og psykologer til at søge svar, og nu har videnskaben vovet sig ind på dette lidenskabelige område.

I en ny undersøgelse fremhæver forskere fra Western Kentucky University fire personlighedstræk, der tilsyneladende udgør hjørnestenen i den ''perfekte'' partner.

Jalousi taber - lydhørhed vinder

Forskerne spurgte 171 par, der alle var på forskellige stadier i deres forhold, hvordan de ville reagere på en række problemer, og hvor tilfredse de var i deres partners håndtering af de samme problemer.

Ud fra deres svar dannede forskerne et overblik over den enkeltes romantiske egenskaber og tilfredshed i parforholdet.

For det første viser undersøgelsens resultater, at partnere, der styrer uden om usikkerhed og jalousi, anses for at være de bedste partnere.

Den ideelle partner giver den anden plads, og er også mindre tilbøjelig til at bekymre sig og tvivle på forholdet.

For det andet er den perfekte partner nærværende og lydhør.

Det kan betale sig at være socialt tilgængelig, da mere asociale partnere bliver anset for at være mindre gode partnere.

En tredje faktor, der afgør hvor god en partner er for hjertet og sjælen, er, hvor afbalancerede jeres forskellige romantiske egenskaber er.

Hvis begge parter er nogenlunde lige optimistiske om forholdets fremtid og begge tilgængelige for hinanden, øges den romantiske tilfredshed med partneren.

En rigtig god partner tager sig blandt andet god tid til at lytte og være nærværende, viser undersøgelsen.

© Shutterstock

Du er derfor den perfekte partner, hvis du kan matche din elskedes indsats og engagement for at få forholdet til at lykkes.

Sidste fundamentale træk i den perfekte partner er ikke et, vi nødvendigvis kan ændre på.

Det handler nemlig om, at du anses som en bedre partner, hvis du besidder omtrent samme intelligensniveau og tiltrækningskraft som din udkårne.

Generelt viser undersøgelsen, at de mest allermest succesfulde par vægter indre kvaliteter som venlighed og omsorg over ydre kvaliteter som penge og status.

I lyset af resultaterne mener forskerne, at en anerkendelse af vores egen romantiske egenskaber kan være med til at forbedre parforholdet.

"Når livet hele tiden udvikler sig, må parforholdet tilpasse sig forskellige udfordringer og overgange. At være en god partner omfatter evnen til at omfavne forandringer og sammen med sin kæreste navigere i livets utallige sving og drejninger,'' siger hovedforfatter og adjunkt ved Western Kentucky University, Michelle Durham.