Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Fødes der flere drenge end piger?

Shutterstock

Normalt fødes der i gennemsnit cirka 106 drenge pr. 100 piger. Tallet er dog ikke stabilt, men kan påvirkes af flere forskellige forhold såsom hormoner, forurening og efter nogle forskeres mening også samlejefrekvens. Den sidste hypotese støtter sig til den lille overvægt af drenge, der fødes, når par er seksuelt meget aktive, som fx nygifte eller soldater hjemme på orlov. Et højt niveau af det mandlige kønshormon testosteron og det kvindelige hormon østrogen giver tilsyneladende gode chancer for at få en dreng.

Mænd, der arbejder i servicefag som tjenere eller chauffører, har tendens til at producere mindre testosteron end mænd i chefstillinger, hvilket kan have en lille indflydelse på deres børns køn. Chefer får lidt flere drenge end mænd i servicefag. Den samme tendens kan spores hos kvinder i lederstillinger, som også producerer mere af både det mandlige og kvindelige kønshormon. Tidspunktet for undfangelsen har også betydning for kønnet. En undersøgelse har vist, at 65 pct. af de børn, der bliver undfanget to dage efter ægløsningen, er drenge. Det skyldes et lavt niveau af gonadotropin-hormoner på dette tidspunkt.

Læs også:

omskæring
Kultur

Hvorfor omskærer man drenge?

2 minutter
Boy and girl reading
Hjernen

Lærer piger og drenge forskelligt?

0 minutter
Fugle

Fryser pingviner ikke om fødderne?

1 minut

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul