Metaanalysen bygger på en gennemgang af alle tidligere videnskabelige undersøgelser på området og omfatter data fra årene mellem 1942 til 2021, hvor undersøgelser, der byggede på selvrapporterede målinger, blev udelukket.
Over de otte årtier kunne forskerne hverken se en stigning eller et fald i penislængden i slap eller udstrakt tilstand. Til gengæld kunne de tilsyneladende se en markant forøgelse i den erigerede længde fra 12,3 centimeter i gennemsnit til 15,2 centimeter.
En forøgelse på 24 procent, som tilsyneladende er sket i de seneste 29 år, hvilket forskerne selv beskriver som et stor udvikling over relativt kort tid.
Fandt det modsatte
Selve motivationen for at undersøge penislængder på tværs af verdensdele kom, fordi forskerne kunne se flere ændringer i mænds såkaldte reproduktive helbred over de seneste år - fx i forhold til sædkvaliteten.
Derfor ville de undersøge, om de samme faktorer også kunne påvirke selve penislængden.
"I betragtning af de tendenser, vi havde set i andre mål for mænds reproduktive sundhed, troede vi, at der kunne være et fald i penislængden på grund af de samme miljøeksponeringer," lyder det fra Michael Eisenberg, professor i urologi ved Stanford University i en pressemeddelse.
Men det var altså langt fra tilfældet. Stanford-professoren mener dog stadig, at selve forklaringen på den voldsomme udvikling kan være bekymrende.
"Der kan være en række faktorer på spil, såsom kemisk eksponering i form af pesticider eller hygiejneprodukter, der interagerer med vores hormonsystemer. De hormonforstyrrende kemikalier - og der er mange - findes i vores miljø og vores kost," forklarer han.
Holdet bag analysen skriver selv, at andre faktorer, som fx måleteknik, temperatur og deltagernes ophidselsestilstand, kan påvirke resultaterne. Alligevel mener de, at analysen bør føre til yderligere systematiske målinger og undersøgelser, da det potentielt kan være en tidlig indikator i forhold til ændringer i menneskets udvikling.
"Når vi ser den slags hurtige forandringer, betyder det, at der sker noget voldsomt med vores kroppe. Vi bør forsøge at bekræfte de her resultater, og hvis de bekræftes, må vi fastslå årsagen til ændringerne," lyder det fra professor Michael Eisenberg.