"Vores undersøgelse indikerer, at bare en times gang om ugen er fordelagtigt for dem på 85 år eller mere sammenlignet med at være inaktive. For at sige det helt simpelt skal man gå ti minutter hver dag," siger han videre.
Forskerne fandt ud af, at gang er forbundet med en lavere risiko for død hos ældre voksne, uanset om de laver anden moderat til mere energisk fysisk aktivitet.
At gåturen kan være en tilgængelig og vigtig aktivitet særligt som ældre, vækker genklang hos Bente Klarlund, som er overlæge og centerleder på Rigshospitalet samt klinisk professor på Københavns Universitet.
"Det er et rigtig godt budskab. Dem, der er over 85 år og ikke kan leve op til de 30 minutters daglige motion, vi anbefaler herhjemme, de kan gå," siger Bente Klarlund, som også er forfatter til blandt andet "Gå-bogen: Gå, så går det nok".
"Det understøtter anden forskning, der viser, at selv om man ikke kan nå op på de 30 minutter, så er mindre bedre end ingenting," siger hun.
Er du i god form, får gåturen næppe din puls til at hamre, medmindre du går meget hurtigt og i bakket terræn.
Men ældre kan faktisk godt få pulsen op af at gå og dermed få en trænings- og udholdenhedseffekt ud af turen ifølge Bente Klarlund.
Det er ikke, fordi gang er mere gavnligt end eksempelvis løb eller cykling. Men hvis det ikke er en mulighed, er det godt at begive sig ud på en lille gåtur.
"Tidligere har vi nok hægtet en masse mennesker af, fordi fysisk aktivitet blev forbundet med at klæde om, have kondisko på og give den gas," siger Bente Klarlund og fortsætter:
"Men den moderate aktivitet kan også noget. Den styrker stofskiftet, forebygger diabetes, stabiliserer blodtrykket, og så er den humørstabiliserende. Så hvis man går lidt til den, vil man stimulere nogle hormoner i hjernen, som nedsætter risikoen for depression, stress og angst."
Bente Klarlund råder til at tænke over, hvor du kan snige gåturene ind i din hverdag.
Det kan eksempelvis være ved at se det som en motionsform, når du går ned og handler - i stedet for at tage bilen. Du kan også hoppe af bussen et stop før.
"Tænk hverdagen igennem. Det betyder noget," siger Bente Klarlund.