Derfor gør kærestesorger så ondt
Smerten i hjertet, når kæresten forlader dig, er blevet sat på formel: Kærestesorger minder om en narkomans abstinenser.

Narkomaner som ikke får deres fix bliver ramt af rysteture, kvalme og opkast. Og faktisk er den smerte, de føler, ikke langt fra den smerte, der kan følge i kølvandet på et afbrudt parforhold.
Kærestesorger som kold tyrker
Ifølge hjerneforsker Dean Burnett, skyldes smerten fra et forlist parforhold, at vores krop og hjerne går i afvænningstilstand – på samme måde som afhængige narkomaner, der tager en kold tyrker, skriver ScienceDump.
Mens vi er i et (lykkeligt) parforhold bliver vi konstant udsat for positive og givende følelser, som udløser et væld af tilfredsstillelseshormoner som oxytocin og dopamin.
En speciel del af hjernens tindingelap, amygdala, som gør os bange, er også mindre aktiv, når vi er tætte på vores partnere.
Kort sagt elsker kroppen at være forelsket og elsket.
Kærestesorger kan dulmes
Når forelskelsen og de kærlige rammer pludselig går i stykker, står kroppen tilbage med seriøse abstinenser efter de hormoner, der tidligere gjorde os så lykkelige.
Abstinenserne kan kortvarigt dulmes med for eksempel chokolade, drukture og engangsknald, som også kan udløse dopamin og oxytocin.
På sigt er der dog ikke nogen nemme løsninger ud af smertehelvedet. I de fleste tilfælde ender abstinenserne med at ebbe ud med tiden, og ellers kaster den hjerteknuste sig over et nyt narkotikum – et nyt parforhold.