Teenage quiz

Forstår du dig på teenagere?

Hjernen er først helt udviklet i starten af tyverne, så teenagerens hoved er præget af en slags vejarbejde, hvor hjernens neuroner konstant bliver nedbrudt og bygget op. Derfor er der ofte en naturlig forklaring på deres besynderlige opførsel.

27. november 2015 af Gorm Palmgren
Hvordan opfatter teenageren det, når du taler til hende med en bekymret mine?
Din teenager har lige fået kørekort og kører altid meget forsigtigt, når han er alene i bilen. Men hvad sker der, når han har alle vennerne med?
Teenageren kommer hjem klokken 02 om natten, men virker helt ædru. Hvad mon hun har lavet?
Teenagere elsker at spille spil, men hvordan klarer de sig egentlig i fx Tetris eller Hanois tårne, som kræver strategisk tænkning og planlægning?
Teenagere mangler altid penge og går ikke af vejen for at tjene lidt ekstra på at gamble i poker eller lignende. Men hvilken spillestil er den mest udbredte blandt teenagere?
Hjerneskanninger har vist, at teenagere og voksne bruger deres hjerner helt forskelligt, når de skal løse problemer. På hvilken måde?
Hvorfor er det, at teenagere er umulige at drive ud af sengen om morgenen - og umulige at få til at falde i søvn om aftenen?
Det blå lys fra skærmen på en smartphone eller bærbar påvirker produktionen af søvnhormonet melatonin. Men på hvilken måde?
Hvordan vil teenagere typisk reagere, hvis der pludselig sker noget uventet omkring dem?
Er teenagere gode til at lære af deres fejl?

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.