Sex hukommelse

Regelmæssig sex gør dig til superhusker

Kvinder, der dyrker regelmæssig sex, er bedre til at huske. Lagengymnastikken styrker neuronerne i en bestemt del af hjernen, viser forskning.

8. februar 2017 af Babak Arvanaghi

Læg sudoku’en fra dig, drop kryds og tværs’en og glem alt om hjernegymnastik-apps.

Hvis du vil styrke din hukommelse, er der en metode, der er bedre end alle andre – i hvert fald hvis du er en kvinde.

Ifølge et forskningsprojekt fra det canadiske McGill University, giver regelmæssig sex en markant bedre hukommelse.

De seksuelle er bedst til ord

I undersøgelsen blev 78 kvinder mellem 18 og 29 år interviewet om deres sexliv. Herefter blev de sat til at gennemgå en hukommelsestest.

Først skulle kvinderne kigge på 60 forskellige billeder og ord. Efter en pause blev de bedt om at finde de 60 ord og billeder, men denne gang var de blandet sammen med yderligere 30 billeder og ord.

Kvinderne, som dyrkede mest sex, kunne genkende klart flere ord og billeder, end deres mere jomfruelige modstykker – især ordene var de bedre til at finde i den sammenblandede bunke.

Muligvis husker mænd også bedre

Ifølge forskerne skyldes det formentlig, at hyppig sex styrker neuronerne i den del af hjernen, der hedder hippocampus. Det er bl.a. her, langtidshukommelsen sidder, og centret står også for at huske ord.

I forsøget blev kun kvinder testet, men rotteforsøg tegner et billede af, at den mandlige hukommelse også kan have gavn af lagengymnastik. Måske endda i højere grad end den kvindelige.

Forskningen bakker også op om tidligere forskning fra Coventry University, som viste at personer over 50 år har langt mindre risiko for at blive demente, hvis de dyrker hyppig sex.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.