Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Intelligens

Hjernen mod mennesket

Intelligens er et bredt begreb

Den originale forståelse af intelligens er, at det er evnen til at forstå. Den definition står stadig central i forståelsen af intelligens, men i dag omfatter den også summen af ens mental evne og kapacitet. Den menneskelige hjerne er i stand til optage ny viden, bruge den og italesætte den. Men hvordan hjernen er i stand til at gøre det er stadig et mysterium for forskere. Gå på opdagelse i vores artikler, og find ud af mere om intelligens.

En pære lyser i blandt andre slukkede
© shutterstock

De syv intelligenser

En almen fejl i opfattelsen af intelligens, er at intelligens er et udtryk for summen af ens viden. Intelligens er dog et individs naturlige og intuitive evne til at indsamle og bruge viden, hvor summen af ens viden er et udtryk for, hvor klog man er. Intelligens er heller ikke et binært fænomen, hvor man enten er eller ikke er intelligent. Der eksisterer også flere former for intelligens, som hvert enkelt individ har en varierende tilbøjelighed til. I 1980’erne udpenslede Harvard-forskeren Howard Gardner syv typer intelligens, som vi stadig bruger den dag i dag:

  • Sproglig/verbal
  • Logisk/matematisk
  • Visuel/spatiel
  • Musikalsk
  • Kropslig/kinæstetisk
  • Social
  • Selvindsigt

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul