De fleste af os vil gerne være lidt klogere end andre og fremvise tårnhøje intelligenskvotienter.
Men det er ikke nødvendigvis så misundelsesværdigt, som man skulle tro.
Der lægger sig nemlig også en række overraskende ulemper i slipstrømmen af en velsmurt hjerne. Her finder du et udvalg af dem.
1. Du bekymrer dig mere

Hvad er meningen med livet? Var jeg lidt for hård ved min kollega i dag? Og får vi mon grøntsager nok?
Intelligente mennesker har ofte en særlig evne til at bryde hjernen over alt lige fra tunge eksistentielle spørgsmål til mængden af farvestoffer i maden.
En undersøgelse publiceret i 2015 viste, at en høj såkaldt verbal intelligens også hænger sammen med en stigende tendens til at bekymre sig og ’tygge drøv’ på ting, der er sket.
Forskerne opdagede desuden også en svag sammenhæng mellem høj intelligens og en forøget risiko for angst og depression.
2. Du undervurderer dine egne evner
Lær mere om Dunning-Kruger-effekten i videoen her.
’Jo mere, du ved, jo mere ved du, at du ikke ved’, lyder et ordspil. Og noget tyder på, at det har godt greb om virkeligheden.
Det kom til udtryk i en berømt undersøgelse fra 1999, hvor de to amerikanske psykologer Justin Kruger og David Dunning påviste, at vi mennesker har en tendens til at overvurdere vores egne evner, jo lavere en intelligens vi har, og omvendt.
Det, der senere er døbt Dunning-Kruger-effekten.
I undersøgelsen udsatte psykologerne deltagerne for en test, hvor de efterfølgende skulle vurdere, hvor mange rigtige svar, de selv havde.
Her viste det sig blandt andet, at de, der lå i den laveste fjerdedel pointmæssigt, selv overvurderede antallet af rigtige svar med 50 pct.
På den anden side undervurderede de, der lå i den øverste fjerdedel, antallet af rigtige svar.
3. Du er sensitiv over for lyde

Saftig smasken, brummende bilmotorer og klikkende tastaturer.
Verden er fuld af støjende elementer, og det kan være særligt udfordrende, hvis du er udstyret med en høj intelligens.
Det var blandt andet konklusionen i en undersøgelse fra Northwestern University, som viste, at forsøgsdeltagere med en høj kreativ intelligens også blev mere distraherede og negativt påvirkede af lyde.
En del af forklaringen fra forskerne var, at personer med en høj kreativ intelligens suger verden ind med samtlige sanser og derfor ikke er i stand til at lukke af, som andre mennesker kan det.