5 vidunderbørn: Så vilde er de

Forskere har netop afsløret, at hjernecellerne hos intelligente mennesker brillerer som spillere på et hold. Men nogle mennesker får samspillet op at køre hurtigere end andre. Her kan du hilse på fem af verdens skarpeste vidunderbørn.

Vidunderbørn topbillede

1. Autist overrasker lægerne

Da Jacob Barnett var helt lille blev han diagnosticeret med autisme. Youtube.

Som 10-årig blev Jacob Barnett optaget på universitetet. Her studerede han astrofysik, mens han underviste sine medstuderende i matematik.

Da han var helt lille blev han ellers diagnosticeret med autisme, og lægerne mente ikke, han ville blive i stand til hverken at tale eller læse. Nu er han 18 år, har en IQ på 170, og er på vej til at opnå en ph.d.-grad i teoretisk fysik.

2. En menneskelig lommeregner

Priyanshi var med sine 12 år den yngste deltager i verdensmesterskabet i hovedregning og kan dermed lægge billet ind som et af historiens vidunderbørn. Youtube.

Priyanshi Somani vandt i 2010 verdensmesterskabet i hovedregning, selvom hun med sine 12 år var den yngste deltager.

På under syv minutter var hun i stand til at udregne kvadratrødderne af 10 sekscifrede tal og var dermed mere end dobbelt så hurtig som de tidligere års vindere.

3. Vidunderbørn på universitetet

I en alder af ni år blev March Boedihardjo optaget på universitetet. Youtube.

Hans storebror begyndte at studere matematik som 14-årig, men det skræmte ikke et af de mange vidunderbørn - March Boedihardjo.

I en alder af kun ni år blev March optaget på universitetet i Hong Kong, og han brokkede sig straks over, at fagene var for nemme. Fire år senere havde han opnået en kandidatgrad i matematik.

Se en top 10 over historiens største vidunderbørn her.

4. Koncertviolinist med ble

Akim Kamara - et af de mange vidunderbørn - imponerede 18.000 måbende koncertgæster med sine evner. Youtube.

Han lærte at spille violin, mens han stadig gik med ble, og da han var tre år gammel overraskede Akim Kamara 18.000 måbende koncertgæster med sine evner. Hans talent blev bemærket allerede inden han lærte at tale, og i dag kan han spille et hvilket som helst stykke musik efter kun at have hørt det én gang.

5. Børnehavebarn i Mensa

12 år og tre videnskabelige grader - Tanishq Abraham er også et af verdens vidunderbørn. Youtube.

Med en IQ på over 145 blev fireårige Tanishq Abraham optaget i den internationale intelligensforening Mensa. Han har nu, i en alder af 12 år, opnået tre videnskabelige grader fra California College og stiler efter at blive læge, forsker, nobelprisvinder og præsident af USA.