Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Megafon bandeord
Mennesket - Intelligens

Bandeord er tegn på intelligens

Ny forskning viser, at mennesker, der bander meget, har et større ordforråd og en højere intelligens end mennesker, der ikke bander.

Er du en ren Kaptajn Haddock, når det kommer til forbandelser, og flyder de skarpeste skældsord fra din mund i en lind strøm. Så er du den, der ler sidst.

Ny amerikansk forskning viser nemlig, at et rigt og kulørt arsenal af bandeord er et tegn på intelligens, sprogforståelse og et veludviklet ordforråd. Præcis det stik modsatte af, hvad din mor sikkert har fortalt dig.

Skældsord viser intelligens

De to forskere bag undersøgelsen, psykolog Kristin L Jay fra Marist College og Timothy B. Jay fra Massachusetts College of Liberal Arts har nærstuderet 60 personer med varierende baggrund, og konklusionen er krystalklar:

Mennesker, der benytter sig af mange kraftudtryk og skældsord, har generelt et langt større og mere veludviklet ordforråd, hvilket samtidig er et tegn på forhøjet intelligens.

Undtaget er dog seksuelt nedsættende sprogbrug om medmennesker - særligt kvinder. Dette, fandt forskerne, var ikke tegn på begavelse men rent faktisk det modsatte.

Bandeord i taleboble

Kulørt sprog kræver sprogforståelse

Ikke alene var de storbandende forsøgspersoner beviseligt udstyret med et mere udviklet sprog. De var også langt bedre til at variere deres sprog efter samtalepartnere og udviste i det hele taget en større forståelse for sproglig interaktion med omgivelserne.

Eller sagt på en anden måde: Jo mere du bander, des klogere er du, og des bedre er du til at tale med alle slags mennesker.

Så næste gang, nogen beder dig tale pænt, kan du med sindsro trække på skuldrene og nyde din overlegne intelligens.

Læs også:

Intelligens

Dovenskab kan være tegn på intelligens

3 minutter
Kroppen

VIDENSKABEN GUIDER: Sådan opnår du bedst orgasme

3 minutter
Sygdomme

5 tegn på at coronavirus rammer hjernen

6 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul