Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Dovenskab kan være tegn på høj intelligens

Dovenskab kan være tegn på høj intelligens

Personer, der godt kan lide at være inaktive, kan have en højere intelligens end personer, der er fysisk aktive.

Er du lidt af en sofakartoffel, der godt kan lide at sidde og stene ud i luften og helst går en stor bue rundt om indgangen til dit lokale fitnesscenter?

Så er der måske godt nyt til dig.

En undersøgelse fra Florida Gulf Coast University antyder nemlig, at der kan være en sammenhæng mellem dovenskab og høj intelligens.

Robuste over for kedsomhed

Undersøgelsen er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Journal of Health Psychology, og den antyder, at personer, der godt kan lide at tænke meget og løse svære problemstillinger, er langt mindre fysisk aktive end personer, der ikke tænker så meget over tingene og ikke bryder sig om de store hovedbrud.

Ifølge forskerne kan det skyldes, at folk med en høj intelligens ikke er så følsomme over for kedsomhed og derfor heller ikke behøver fysisk aktivitet for at aflede kedsomheden.

Det er en tese, der stemmer godt overens med en tidligere undersøgelse fra 1990'erne, som netop viser, at personer, der ikke tænker så meget over tingene, også finder kedsomhed mere afskrækkende.

Målte fysisk aktivitet

I undersøgelsen fra USA udsatte forskerne i alt 60 forsøgsdeltagere for en personlighedstest og opdelte dem i to grupper af ’tænkere’ på den ene side og ’ikke-tænkere’ på den anden. Herefter målte de deres fysiske aktivitet over en uge.

Men da gruppen af forsøgsdeltagere netop er relativt lille, er der stadig brug for yderligere undersøgelser for at understrege konklusionen, lyder det fra forskerholdet bag.

Læs også:

Intelligens

Bandeord er tegn på høj intelligens

2 minutter
Intelligens

Forskerne begriber ikke vores egen intelligens

30 minutter
intelligens
Intelligens

Hvad er intelligens?

5 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul