Dovenskab kan være tegn på høj intelligens
Mennesket - Intelligens

Dovenskab kan være tegn på høj intelligens

Personer, der godt kan lide at være inaktive, kan have en højere intelligens end personer, der er fysisk aktive. Det antyder en nyligt publiceret undersøgelse fra USA.

Er du lidt af en sofakartoffel, der godt kan lide at sidde og stene ud i luften og helst går en stor bue rundt om indgangen til dit lokale fitnesscenter?

Så er der måske godt nyt til dig.

En undersøgelse fra Florida Gulf Coast University antyder nemlig, at der kan være en sammenhæng mellem dovenskab og høj intelligens.

Robuste over for kedsomhed

Undersøgelsen er netop publiceret i det videnskabelige tidsskrift Journal of Health Psychology, og den antyder, at personer, der godt kan lide at tænke meget og løse svære problemstillinger, er langt mindre fysisk aktive end personer, der ikke tænker så meget over tingene og ikke bryder sig om de store hovedbrud.

Ifølge forskerne kan det skyldes, at folk med en høj intelligens ikke er så følsomme over for kedsomhed og derfor heller ikke behøver fysisk aktivitet for at aflede kedsomheden..

En tese, der stemmer godt overens med en tidligere undersøgelse fra 1990'erne, som netop viser, at personer, der ikke tænker så meget over tingene, også finder kedsomhed mere afskrækkende.

Målte fysisk aktivitet

I den nye undersøgelse fra USA udsatte forskerne i alt 60 forsøgsdeltagerne for en personlighedstest og opdelte dem i to grupper af ’tænkere’ på den ene side og ’ikke-tænkere’ på den anden. Herefter målte de deres fysiske aktivitet over en uge.

Men da gruppen af forsøgsdeltagere netop er relativt lille, er der stadig brug for yderligere undersøgelser for at understrege konklusionen, lyder det fra forskerholdet bag.

Læs også:

Intelligens

Forskerne begriber ikke vores egen intelligens

30 minutter
hukommelse

D-vitamin hjælper på hukommelsen

2 minutter
Intelligens

Bandeord er tegn på høj intelligens

2 minutter

Log ind

Fejl: Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
VisSkjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!