Forældre til børnene, der var ni eller ti år i 2015, da undersøgelsen startede, har også svaret på en række spørgsmål om deres hverdag og vaner.
De har blandt andet svaret på, hvor meget tid deres børn bruger foran skærmen, og om de bruger tiden på spil, film eller sociale medier.
Gaming giver højere IQ-score to år senere
I undersøgelsen fandt forskerne IQ-tests for 5.000 af børnene.
De sammenlignede resultaterne med nye tests to år senere, og så kiggede de på, hvor meget børnene havde spillet computer i mellemtiden.
Og gamer-børnene hævede i gennemsnit deres IQ-score med 2,5 point mere end de jævnaldrende, som ikke gamede lige så meget.
IQ-resultaterne er baseret på forskellige opgaver som læsning, hukommelse, kreativ tænkning og visuel og rumlig forståelse.
Han er hjerneforsker ved Karolinska Instituttet og var med til at lave den nye undersøgelse.
Tidligere forskning har også peget på en række fordele ved at spille, blandt andet selvkontrol og struktur, koncentrationsevne og respekt for dyreriget.
Forskere stoler endnu ikke på sammenhængen
ABCD-studiet laver både MRI-scanninger og genetiske tests af børnene, så forskerne bag den nye rapport har taget højde for disse forskelle. Det samme gælder for forældrenes indkomst og ressourcer.
Alligevel er forskerne forsigtige med at tro for meget på deres konklusioner. De påpeger, at 5.000 børn er en lille gruppe at undersøge så grundlæggende og vigtig en sammenhæng på.
Forskerne har heller ikke kigget efter, om der er forskelle på at spille på mobil, tablet, konsol eller computer. Alle platformene er regnet sammen i undersøgelsen, og det kan måske give et forkert billede, siger forskerne.
Før sammenhængen mellem skærmtid og højere IQ for alvor kan regnes for sikker, kræver det ifølge forskerne flere og større undersøgelser.