Sjove mennesker er mere intelligente

Har du let ved at få andre til at rulle sammen i latterkramper? Og var du kendt som klassens klovn i skoletiden? Så er der godt nyt. Du er højst sandsynligt mere intelligent end de fleste.

Flere undersøgelser viser en sammenhæng mellem humor og høj intelligens.

© Shutterstock

Albert Einstein var efter sigende lidt af en spasmager, der, udover at brygge relativitetsteorier og knække koder for universet, også var mand for at levere en solid vittighed.

Det samme er fysikeren Stephen Hawking, der blandt andet har udtalt følgende om sine store videnskabelige AHA-oplevelser:

”Jeg vil ikke sammenligne det med sex, men det varer længere.”

De sjove er de klogeste

Og det er langt fra en tilfældighed. Ifølge en række undersøgelser er der nemlig en klar sammenhæng mellem humor og forhøjet intelligens.

Det var blandt andet konklusionen i en undersøgelse fra 2011, hvor forskere fra University of New Mexico bad 400 universitetsstuderende om at skrive tekster til en række tegneserier.

De tekster, der efterfølgende blev udvalgt som de sjoveste, var skrevet af studerende, der også scorede højest karakterer i en generel intelligenstest.

Komikere har højere IQ

En anden undersøgelse helt tilbage fra 1970 viste, at mennesker, der lever af at få andre til at grine - komikere - generelt har højere IQ end resten af befolkningen.

Hvor den gennemsnitlige IQ ligger mellem 90 og 110, havde de mandlige komikere i gennemsnit en IQ på 138 og de kvindelige en IQ på 126.

Og ikke nok med det. Spasmagerne er også overlegne, når det kommer til kreative udfoldelser. Det viser en undersøgelse fra USA, hvor humor er koblet med høj kreativ intelligens.