Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

IQ-test på dansk
© Oliver Larsen
Mennesket - IQ-test

Tag vores IQ-test og beregn din intelligens

Hvor intelligent er du? Tag Illustreret Videnskabs store IQ-test og få svaret. Beregn din IQ og få en uddybende rapport med dine resultater. Med vores IQ-test kan du også sammenligne din IQ med andres.

Klik på knappen herover og start din IQ-test

Illustreret Videnskabs IQ-test på dansk tester dine visuelle evner, din sprogsans, din logiske sans, din talforståelse og din hukommelse.

Den avancerede IQ-test er meget grundig, og når du har været igennem den, får du en uddybende IQ-rapport, der dels giver dig et tal på din samlede IQ, dels giver dig en IQ-score inden for hvert område, så du kan se, hvor du er bedst.

Sådan tager du Illustreret Videnskabs IQ-test

 • Illustreret Videnskabs IQ-test falder i 5 dele

  Hver del af vores IQ-test indledes med en instruktion og et opgaveeksempel.

 • Opgaverne

  I vores IQ-test får du præsenteret en opgave ad gangen. Efter at have løst opgaven, skal du trykke på "Næste".

 • Du skal have en profil

  for at tage vores IQ-test, så vi kan sende dig dit resultat. Undervejs i testen vil du derfor blive bedt om at logge ind eller oprette en profil, hvis du ikke allerede har en.

 • Gem og vend tilbage

  IQ-testen tager ca. 30-45 minutter at gennemføre. Undervejs kan du gemme dit delresultat og vende tilbage senere.

 • Løs IQ-test uden hjælp

  Opgaverne i vores IQ-test skal løses uden brug af hjælpemidler som papir og blyant eller trykte og digitale opslagsværker. Sørg for, at du kan arbejde uforstyrret!

 • Dele af vores IQ-test løses på tid

  Vær opmærksom på, at en del af IQ-testen skal løses på tid. Det fremgår tydeligt i introduktionen til hver del af IQ-testen, om den skal løses på tid eller ej.

 • Når du har gennemført IQ-test

  får du et samlet tal for din IQ sammen med en uddybende rapport, der viser, hvordan du har klaret dig i testens forskellige dele. Vi sender dig et link til din IQ-rapport.

Start din IQ-test NU ved at klikke på knappen herunder. Held og lykke med din IQ-test!

Få en grundig rapport med din IQ-test

Når du har taget din IQ-test, får du en rapport der både giver dig et samlet tal for din IQ og en IQ-score inden for hvert af de fem områder:

 • Visuel intelligens
 • Sproglig intelligens
 • Hukommelse
 • Logisk sans
 • Matematisk intelligens

I rapporten kan du også sammenligne din IQ med en gennemsnitlig IQ - og du kan se, hvor du ligger på IQ-skalaen.

Del din IQ-rapport med venner på Facebook eller hold den for dig selv - det er helt op til dig.

Et par tips til IQ-testen

HAR du allerede taget IQ-testen? Vi har sendt dig en mail med et link til din IQ-rapport. Klik på linket for at komme tilbage og se dit resultat.

Vil du tage IQ-testen igen? Det kan du sagtens - bare klik Start testen og start forfra. Men vær opmærksom på, at dit IQ-tal bliver mindre realistisk, når du i forvejen kender til opgaverne og testens indhold.

Om Illustreret Videnskabs IQ-test

Info om IQ-test på dansk

Illustreret Videnskabs IQ-test er en klassisk IQ-test, der tester både visuelle evner, sprogkundskab, hukommelse, logisk sans og talforståelse.

Vores IQ-test er baseret på en amerikansk online-test, som ved afprøvning har vist sig at give resultater, som holder sig inden for 4 % af resultaterne ved den såkaldte WAIS-III (Wechsler Adult Intelligence Scale III).

WAIS-testen er nok det nærmeste, man kommer en universelt anerkendt IQ-test, og den nyeste udgave bruges i dag af professionelle psykologer verden over.

Illustreret Videnskabs IQ-test må dog ikke ses som en erstatning for en ægte WAIS-test, som i øvrigt altid kun må foretages under overvågning af uddannede forsøgsledere, og som derfor slet ikke kan foretages online, hvis den skal være retvisende.

Bemærk derfor, at det tal, der kommer ud af IQ-testen, ikke er et skudsikkert mål for din IQ, men hvis du har gennemført din IQ-test seriøst og omhyggeligt, giver den et godt praj om, hvor du ligger i spektret.

Start din IQ-test her:

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul