hjernestrøm TOP

Strøm til hjernen gør dig kreativ

En dosis elektrisk strøm til hjernens kreativitetscenter gør dig mere kreativ i din omgang med ord, viser en amerikansk undersøgelse.

12. oktober 2016 af Mikkel Skovbo

Et skud strøm i hjernen før søndagens krydsogtværs er måske ikke så tosset en ide endda.

Amerikanske forskere fra Georgetown University har opdaget, at elektrisk stimulation af hjernens kreativitetscenter forrest i pandelappen gør os bedre til at skabe kreative forbindelser mellem ord og til at få associationer gennem ord.

Undersøgelsen bryder med den traditionelle forskning, der anser kreativitet som et statisk træk,” siger psykologiprofessor Adam Green.

Strømhjerner bedst til ordleg

Forskerne bag forsøget anvendte såkaldt Transcranial Direct Current Stimulation (tDCS), hvor meget små doser strøm blev påført halvdelen af de i alt 30 forsøgspersoners kreativitetscenter – den frontopolare cortex – under en 20 minutter lang test.

Den anden halvdel af forsøgspersonerne blev ikke strømstimulerede.

Under testen blev forsøgspersonerne både bedt om at parre lignende navneord og om at finde beslægtede udsagnsord til en liste på 120 navnord.

I begge tilfælde klarede de strømstimulerede forsøgspersoner sig bedst.

Har DIN hjerne brug for strøm? Tag vores IQ-test her

Strøm kan hjælpe hjerneskadede

Strømforskningen er stadig i sin spæde fase, men forskerne håber, at metoden på sigt kan hjælpe hjerneskadede med at udtrykke sig bedre.

”Ved at styrke det kreative ræsonnement kan de måske blive bedre til at udtrykke deres tanker med alternative ord eller fagter,” siger hjerneforsker Peter Turkeltaub.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.