Shutterstock

Hvorfor er der altid længere kø til dametoilettet?

Til koncerter eller lignende er der er altid en lang kø til dametoilettet, mens herrerne bare går ind. Hvorfor er det sådan?

Køen til dametoilettet er altid længere end til herrernes. Forskere har registreret, at kvinder i gennemsnit bruger 178 sekunder på offentlige toiletter, mens mænd ordner sagerne på 118 sekunder. Kvinder er altså 50 pct. længere tid på toilettet, og det er der flere årsager til.

Offentlige toiletter til mænd og kvinder er typisk lige store. Herretoiletter rummer dog 20-30 pct. flere afladningsmuligheder, fordi de er udstyret med urinaler, der optager mindre plads og samtidig er mindre tidskrævende.

Mænd stiller sig blot foran urinalet og lyner ned. Kvinder skal derimod åbne og lukke døren til båsen, rengøre toiletbrættet, inden de sætter sig, og er ofte længere om at klæde sig af og på.

Husk lige håndvasken

Kvinder er også mere hygiejniske. En undersøgelse fra 2013 afslørede, at 15 pct. af mændene ikke vaskede hænder efter toiletbesøg, mens det kun gjaldt 7 pct. af kvinderne. Og af de som vaskede hænder, brugte kun halvdelen af mændene sæbe. For kvinderne var tallet 78 pct.

Dertil kommer, at omkring halvdelen af alle kvinder er i menstruationsalderen, og af dem vil ca. 20 pct. menstruere på et givent tidspunkt, hvilket lægger lidt ekstra tid til toiletbesøget.

Selvom mænd er hurtigt ude af offentlige toiletter, tager de sig god tid derhjemme. En engelsk spørgeundersøgelse viser, at mænd bruger 1 time og 35 minutter om ugen på toiletbesøg i hjemmet, mens kvinder nøjes med 55 minutter.

50 procent længere tid bruger kvinder på toilettet sammenlignet med mænd.