Shutterstock

5 mærkelige allergier du ikke kender til

Allergi opstår, når immunforsvaret begår fejl og pludselig opfatter harmløse stoffer som giftige for kroppen. Derfor kan selv vigtige stoffer for kroppen pludselig blive fjender, der giver os kløe og udslæt. Her er fem af de mest mærkelige allergier.

Allergi kan opstå ud af det blå og gøre os intolerante over for hvad som helst. Her er fem mystiske og sjældne allergier.

1. Mariehøne-pulver skaber allergi

Den sydøstasiatiske harlekinmariehøne udskiller et sekret, når den føler sig truet. Sekretet tørrer ind og bliver til støv, som irriterer mange allergikere. Nogle steder er allergien lige så udbredt som katte-allergi.

2. Hyppig sex kurerer sæd-allergi

Ganske få kvinder bliver allergiske over for sædvæske, som giver dem kløe og en svidende fornemmelse i underlivet. Kvinderne behandles med indsprøjtninger af fortyndet sæd, indtil de tåler det ufortyndet. Herefter skal kvinderne dyrke hyppig sex for at holde tolerancen ved lige.

3. Hormoner bliver kroppens fjender

Nogle få kvinder reagerer allergisk på deres egen menstruationscyklus. Når mængden af hormonet progesteron øges op til menstruation, opstår gener som astma, migræne og ledsmerter.

4. Vand-allergi giver problemer

Selvom 80 procent af kroppen består af vand udvikler nogle ganske få allergi. De uheldige får vabler og udslæt, hvis de får vand på kroppen, og et pludseligt regnskyl kan derfor give store problemer.

5. Temperaturhop giver allergi-symptomer

Gåturen fra kontoret til bilen på en kold vinterdag kan give problemer for kuldeallergikere. Det pludselige temperaturskift kan forårsage udslæt på huden.

Forskning åbner op for nye behandlingsformer

Det har længe undret forskere, hvorfor nogle stoffer, som fx. pollen, gør mange mennesker allergiske. Nu er forskerne kommet et skridt tættere på sandheden - læs mere om det her: