Shutterstock

7 gode grunde til at elske din kropsbehåring

Dine behårede armhuler og nedre regioner hjælper dig med at score kæresten, og næsehårene redder dig fra bakterier og betændelse. Vi giver slet ikke vores kropsbehåring den anderkendelse, den fortjener.

1. Øjenbryn afleder sveden

Uden øjenbrynene ville sved og snavs fra panden løbe ned og genere øjnene. Samtidig spiller øjenbrynene en vigtig rolle i udformningen af vores ansigtsudtryk og dermed kommunikationen med vores medmennesker.

2. Hår under armen tiltrækker kæresten

Armhulehår og kønsbehåring spreder duften fra kirtler i huden, og forskerne mener nu, at denne duft spiller en afgørende rolle i tiltrækningen mellem kønnene.

3. Øjenvipper vifter støvet væk

Øjenvipperne er i stand til at fange partikler direkte i luften, men endnu vigtigere er deres evne til at omdirigere luftstrømmene omkring øjet, så støvet blæser udenom.

4. Skægget signalerer mandens alder

Vi kan lynhurtigt se mængden af skæg, og om det er ved at blive gråligt, og dermed kan vi afkode mandens alder. Mandens skæg er derfor et vigtigt signal til omgivelserne.

5. Hår i næsen afværger infektioner

Næsehårene danner et simpelt, men effektivt filter, der fanger støvpartikler og bakterier i luften. Dermed forhindrer de skader og betændelse i næsens følsomme slimhinde.

6. Brysthår signalerer mandighed

Ligesom skægget er hår på brystet et klart signal om bærerens køn og alder. Kraftig brystbehåring hænger som regel sammen med et højt niveau at det mandlige kønshormon testosteron.

7. Hår i øret forsvarer trommehinden

Hårene i øret forhindrer støv, snavs og bakterier i at trænge ind til trommehinden og er dermed med til at sikre, at vores høresans holdes i god stand.