Graham

Den perfekte trafikulykkekrop er fedtpolstret og halsløs

Eksperter har udtænkt det perfekte menneske til at overleve et voldsomt trafikuheld. Hovedet hviler direkte på overkroppen, kraniet har en indbygget knoglehjelm, og ansigtet er beskyttet af et ekstra lag fedt.

16. november 2016

Menneskemodellen Graham har den perfekte krop – til at overleve en trafikulykke.

Voldsomme billeder af trafikofre, smadrede crashtest-dummies og airbags er ofte set i kampagner for bedre trafiksikkerhed.

Men nu har den australske færdselssikkerheds kommission sat den livagtige, men bizarre model Graham ind i kampen.

Graham har ingen hals

Han er skabt i et samarbejde mellem en kirurg, som behandler trafikofre, en ekspert i trafikulykker og den australske kunstner Patricia Piccinini.

Modellen har ingen hals for at undgå piskesmæld ved bilulykker.

Graham er konstrueret som et trafiksikkert menneske af silikone, glasfiber, harpiks og menneskehår.

Folkene bag ham har en mission om at vise, hvor menneskekroppen er mest sårbar i en trafikulykke. Derfor er modellen godt fedtpolstret, og han har fået ekstra forstærkning rundtomkring på kroppen.

Fx hviler modellens hoved direkte på overkroppen for at skåne nakken, hans hud er tykkere for at skærme mod voldsomme hudafskrabninger, og underbenet har et ekstra led, så han hurtigt kan hoppe væk fra fare.

Sådan er Graham optimeret:

Menneskemodellen tydeliggør, hvordan små justeringer af kranie, hjerne og ribben kunne forhindre fatale ulykker ved over 100 km/t.? HJERNEN: Ekstra cerebrospinalvæske beskytter hjernen og centralnervesystemet mest muligt.? KRANIET: Kraniet minder om en hjelm og er stærkere end normalt for at absorbere stød. ? ANSIGTET: Ekstra meget fedt beskytter kraniet mod stød. ? RIBBEN: Mellem hvert ribben har modellen luftpuder som airbags? LEDDENE: Ekstra sener gør, at knæet kan bevæge sig i alle retninger.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.