Ifølge hende kan det, de unge selv måske betragter som en sjov, hurtig dille, få alvorlige konsekvenser på lang sigt.
Fra rygning ved forskerne nemlig, at det kun kræver et par ugers eksperimenter med nikotin, før mange af de unge er så afhængige, at de har meget svært ved at komme ud af afhængigheden igen.
Svarer til mere end to pakker cigaretter
Og engangs e-cigaretterne er langt farligere, end deres farvestrålende udseende viser, forklarer Charlotta Pisinger.
Hver puff bar indholder cirka 400 inhalationer og fås i to forskellige styrker: En version med 2 procent nikotin og en version med 5 procent.
Hvor den ene version cirka svarer til nikotin-indholdet i en pakke cigaretter, svarer nikotinindholdet i den anden til mere end to pakker cigaretter.
Samtidig gør produkterne brug af såkaldte nikotinsalte, som gør dem nemmere at inhalere.
På den måde får de unge hurtigere en større mængder nikotin ned i lungerne - og det øger risikoen for afhængighed yderligere.
Efterlader uhyggelige spor i hjernen
En anden stor konsekvens af nikotinforbruget blandt de helt unge kan være langvarige skader i hjernens udvikling.
"Når du er teenager, foregår der en masse ommøblering i hjernen, som gør den enormt sårbar over for sådan nogle rusmidler," siger Charlotta Pisinger.
Hun forklarer, at talrige dyrestudier og CT-scanninger af unges hjerner har afsløret, hvordan nikotin efterlader varige spor. Og at nikotin også kan blive en døråbner til afhængighed af andre rusmidler, som hash, alkohol og kokain, da produkterne vænner hjernen til at være påvirket.
"Nikotin kan skade de forbindelser, der dannes i hjernen, så man fx får sværere ved at indlære og koncentrere sig. Vi ved også, at giftstoffet øger risikoen for at udvikle angst og depression," siger hun.